Close
Skip to content
Online

Continuous performance in HR

InHR Solutions
Microsoft Teams

Veel bedrijven zijn bezig met een modernere beoordelingsmethode, omdat de oude achterhaald is. Maar waar begin je bij het selecteren van een nieuwe methode? En waar let je zoal op? Niet iedere beoordelingsmethode is passend voor jouw organisatie. Eén van deze modernere methodes is Continuous performance management (CPM). Deze methode wordt gezien als het nieuwe beoordelen.

CPM betekent letterlijk: ‘Performance management processen die gedurende het jaar voortdurend plaatsvinden’. Een performance management proces bestaat uit een proces waarbij medewerkers en het management samenwerken om de (lange termijn) doelstellingen, het loopbaantraject, de ontwikkeling en de organisatie- en teambijdrage te plannen, monitoren en bespreken. Het uitgangspunt hierbij is dat de medewerker en de manager continue met elkaar samenwerken en communiceren binnen het proces.

Tijdens het webinar wordt er door onze experts dieper ingegaan op:

  • Van traditioneel beoordelen naar CPM…..wat levert het je op?
  • Wat houdt CPM in?
  • En welke stappen neem je om dit te realiseren in je organisatie?
  • Hoe ondersteunt Dynamics 365 Human Resources je in dit proces?

Leer hoe je Microsoft Dynamics 365 Human Resources kunt inzetten om de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen door zelf CPM vorm te geven binnen je organisatie. Na dit webinar weet je meer over de belangrijkste features en kun je aan de slag met het toepassen in je organisatie.

Sprekers

  • Evy Ostermann – Consultant Dynamics 365 Human Resources
  • Freek Castelijns – Customer Success Manager